Glacier National Park

Door: Jan en Rianne

Blijf op de hoogte en volg Rianne en Jan

15 Juli 2019 | Canada, Revelstoke

Vandaag brengen we een bezoek aan het Glacier National Park. Eerst nog wat boodschappen gedaan voor de lunch en het avondeten. Vanavond staat er zalm op het menu. (Hoe kan het ook anders in Canada........)Vervolgens onderweg eerst een korte stop voor een wandeling bij de Giant Cedars Boardwalk. Dit is een regenwoud waar de oudste bomen (500 jaar en ouder) van de Columbian Mountains staan. Door de ligging van de bergen ten opzichte van de Pacific Ocean vallen hier jaarlijks enorme hoeveelheden regen en sneeuw. Vervolgens 70 km noordwaarts richting Glacier National Park. In het visitorcenter bekeken wat een mooie wandeling zou zijn. Helaas geen zon vandaag maar prima omstandigheden voor een hike. We hebben gekozen voor de Great Glacier route. Een mooie route door het park met prachtige uitzichten op de bergen met gletsjers en watervallen. De route stond in de boekjes omschreven als moeilijk en zeker op het einde van de route begrepen we waarom........ het was nog een flinke klimpartij om op het einde te komen. De beloning was een prachtig uitzicht op de nabij gelegen gletsjer. Tegen vijven weer moe maar voldaan terug op het parkeerterrein. Morgen verlaten we Revelstoke en gaan we richting de Rocky Mountains naar het plaatsje Banff.

• 16 Juli 2019 - 13:14

Chris:

Ik lees dat de dames al goed in training zijn

• 16 Juli 2019 - 13:59

Conny:

Mooie foto’s weer!!

• 16 Juli 2019 - 16:57

Adrie Guiljam:

Wat is het daar ontzettend mooi

• 16 Juli 2019 - 17:11

Ad: